•   LÅNA PENGAR SNABBT
 •   ENKELT & SMIDIGT
 •   VIA EN LÅNEFÖRMEDLARE

EN LÅNEFÖRMEDLARE FÖRHANDLAR DIN RÄNTA MED
OLIKA BANKER
NÄR DU SKA LÅNA MELLAN 300000:- 350000:-

Enklare Låneförmedlare står vid privatpersonens sida under låneprocessen. Det ligger i bankernas intresse att få dig som kund och det vi gör är att presentera seriösa aktörer som dagligen förmedlar lån till privatpersoner.

Enklare Ekonomi Trustpilot

4.7/5

bankid

Populära låneförmedlare

 • Svar från upp till 40 st långivare
 • Låna 5000:- upp till 600 000:-
 • Enbart 1 kreditupplysning
 • 390 tusen nöjda kunder

 

 • Erhåll svar från 30 unika långivare
 • Ansök om lån upp till 600 000:-
 • Enbart en kreditupplysning
 • Få svar inom 2 minuter

 

 • Godkänner betalningsanmärkningar
 • Erhåll svar från 30 unika långivare
 • Ansök om lån upp till 600 000:-
 • Enbart en kreditupplysning

 

 • Ansök om lån upp till 350 000:-
 • Erhåll ett svar inom 2 minuter
 • Fritt låneskydd i 3 månader
 • Endast 1 kreditupplysning

 

ENKELT

SMIDIGT

SNABBT

NEDAN FÖLJER LÅNEFÖRMEDLARE
SOM GODKÄNNER BETALNINGSANMÄRKNINGAR

Din låneansökan är både
bindningsfri, samt kostnadsfri

Enklare Ekonomi Trustpilot

4.7/5

Enklare Lån guidar dig mot en starkare kreditvärdighet

Enklare Spara pengar

Din kreditvärdighet speglar räntan

Med en bättre kreditvärdighet så ökar din möjlighet om att bli erbjuden bättre räntor. Det finns många faktorer som kan förbättra din kreditvärdighet; En faktor kan vara hur många lån till antalet lån du har utspridda, en annan faktor kan vara en löneökning, ännu ett exempel kan vara ifall du hittar ett billigare boende. Hade du en betalningsanmärkning senast banken värderade din kreditvärdighet som du nu gått ut? Ifall du är fri från anmärkningar påverkar detta dina möjligheter till flera lånerbjudanden som i sin tur leder till bättre räntor. När det händer något med din ekonomi oavsett om det rör sig om en positiv förändring alternativt negativ förändring så kommer din ekonomiska situation gå i linje med vad bankerna sätter för kreditvärdighet på din privatekonomi.

lånapengar

Ansök ihop med en medsökande

Genom att ha en medsökande när ni ansöker om ett lån så ser banken två inkomster som delar på själva lånekostnaden, detta innebär i sin tur att banken ser en lägre risk om att själva lånet inte skulle betalas tillbaka. En medsökande kan vara en partner, en släkting, eller vem som helst i din närhet som själv har en god kreditvärdighet som förutom det även kan tänka sig att stå med på lånet tillsammans med dig. Med en medsökande kan räntorna pressas ytterligare och ditt lån blir billigare. Ett lån utan säkerhet har i regel högre räntor än vad ett pantsatt lån har. Detta är för att bankens garanti att få tillbaka pengarna är lägre. För om du av någon anledning inte skulle kunna betala dina lånekostnader så finns det inget banken kan ta i gengäld som vid ett pantsatt lån.

Steg för steg guide för dig som exempelvis söker lån på 300000:-

Det första steget när du ska låna 300000:- är att göra en ansökan. Det kan du antingen göra online på vår hemsida eller genom att ringa in till vårt kontor och prata med en av våra handläggare. På enklare.se hittar du en kalkyl där du kan fylla i uppgifter om vilket belopp du vill söka om att låna och eventuella tidigare lån du vill samla med det nya lånet. Där fyller du även in dina inkomster och utgifter samt kontaktuppgifter. Alternativt går det att ringa in till vårt kontor och ta hjälp av en handläggare, då hjälper handläggaren dig att fylla i din ansökan för att sedan skicka den vidare till bankerna.

Med vår hjälp kan du enkelt se vad det kostar att låna 300000:-. Med 300 000:- kan du till exempel köpa bilen du längtat efter, eller kanske renovera ditt hus. Det kan också vara en möjlighet för dig med spridda skulder att samla ihop dina lån och få en mer lättskött ekonomi. Genom enklare slipper du diskutera med banker och långivare och pruta på räntan. Genom att låta bankerna tävla om dig som kund jämför vi räntan åt dig, du slipper pruta och det är dessutom helt kostnadsfritt.

När du lånar 300 000:- utan säkerhet bestämmer du själv vad du gör med dina belånade pengar. Med ett privatlån är ingenting pantsatt för lånet, banken har med andra ord inget krav på vad pengarna ska läggas på, till skillnad från ett traditionellt billån eller bolån. För att hitta den bästa räntan på privatlånet jämför vi förslag från 18 samarbetsbanker, då ser du vilken bank som låter dig låna 300000:- till lägst ränta.

Vad händer kommande 24 timmar?

I och med din ansökan registreras det en kreditupplysning hos UC som alla våra samarbetspartners tar del av. De tittar igenom din ansökan med din kreditupplysning och ger sedan svar på om de kan bevilja dig det ansökta beloppet på 300000:-. De anger också vilken ränta de kan erbjuda dig, dessa förslag jämför vi sedan så att du kan få ett så bra lån som möjligt.

Jämför räntorna

Redan nästa dag efter din ansökan har gjorts blir du kontaktad utav en av våra rådgivare och tillsammans går ni igenom alla de förslag bankerna och långivarna har kommit med. Ni ser då vilka banker som beviljat din ansökan och till vilka räntor de erbjuder. Då olika banker ibland arbetar med olika upplägg för amortering och återbetalningstid till olika räntor, kan det vara svårt att se direkt vilket lån som är bäst och billigast för dig. Med hjälp av rådgivarens kunskap och de kalkyler vi har tillgängliga, räknar vi på lånen för att se vilket lån som är bäst för dig och din ekonomi. När vi tillsammans kommit fram till vilket lån som har bäst villkor för dig skickar vi hem skuldebrevet till dig. När du skrivit under skuldebrevet skickar du det till banken eller långivaren. Hos de flesta banker kan du även använda e-signering.

Låna 300 000/350 000:- till exempelvis en bil

300 000:- räcker till en bil av det finare slaget, och för att låna till det beloppet kan du ansöka till flera banker samtidigt genom enklare. Det fungerar på samma sätt som när men ansöker om ett vanligt blancolån, men med billån finns det ytterligare saker att tänka på, som huruvida du ska ta ett traditionellt billån eller ett blancolån att betala bilen med. Vi jämför alla förslag och kommer sen fram till vilket lån som är bäst för dig.


Med ett traditionellt billån står bilen som säkerhet för lånet och du får enbart köpa och sälja vidare bilen hos en auktoriserad bilhandlare. Med traditionella billån täcker lånet endast 80% av kostnaden för bilen, och resten förväntas betalas som kontantinsats. Om du inte har de pengarna undansparat, eller ska köpa eller sälja vidare bilen till en privatperson, kan det vara bättre att ta ett privatlån som täcker hela kostnaden för bilen istället. Då kan du låna hela beloppet på 300 000:- istället för att betala kontantinsats, och eftersom bilen inte är en säkerhet på lånet kan du sälja vidare bilen till en privatperson till exempel.

Enklare Ekonomi

Samla dina skulder och krediter med ett och samlat privatlån

Krediter, avbetalningar, SMS-lån och andra små skulder har alla gemensamt att deras räntor oftast är väldigt höga. När de då läggs på hög brukar det resultera i väldigt hög månadskostnad av vilka en stor del går till rena räntekostnader. Den bästa och enklaste lösningen till det problemet är att samla alla skulder under ett privatlån, då kan du betala av de små skulderna med dyra räntor, och istället ha kvar ett större lån med en bättre ränta. Du får därmed en mer lättskött ekonomi då du endast har en skuld att betala av istället för flera.

Förutom det förenklade pappersarbetet med att slippa betala till flera långivare varje månad, har du även rensat upp din ekonomi, detta lägger banker ofta märke till då färre skulder tyder på en bättre skött ekonomi. Detta leder i längden till en bättre kreditvärdighet, därför kan det vara smart att göra jämförelsen igen om några månader om du har lyckats samla alla skulder. Med en bättre kreditvärdighet kan du förvänta dig bättre räntor, därför rekommenderar vi att den med utspridda skulder ska göra jämförelsen på detta sätt med två steg.

Detta gäller även för den som på ett annat sätt har stärkt sin kreditvärdighet, som en löneökning eller ett billigare boende, då kan det också vara klokt att se över sina lån igen för att se om bankerna och långivarna kan erbjuda bättre räntor. På samma sätt som man tittar på prislappen när man handlar råvaror/kläder osv så anser vi att det ska vara lika naturligt att även jämföra marknadens olika låneerbjudanden

fyll i dina lånevillkor via formuläret
nedan för att bli PRESENTERAd till det billigaste lånet utifrån
dina lånekriterier

(DIN ANSÖKAN ÄR INTE BINDANDE, FYLL I NAMN, EMAIL SAMT TELEFONUMMER)

Cirka månadskostnad

Den Enklare låneansökan

 • Jag vill samla lån:
Enter the word YES in the box:
Loading

4.7/5

Låna 100000:- via BankID

Låna 350000:- med enklare och hitta den bästa räntan

Enklare hjälper dig att låna upp till 350000:- med ett blancolån. Du ser snabbt vad det kostar och du kan vara säker på att få den bästa räntan när du jämför förslag från över 27 olika banker och långivare. På bara ett dygn får du svar om vilken ränta du kan få och pengarna kan vara inne på kontot på bara någon dag efter du har signerat skuldebrevet. Ta hjälp av oss och låna snabbt och enkelt!

Ett lån efter dina behov

När du tar ett lån utan säkerhet är det helt upp till dig själv vad pengarna ska gå till. Du kan låna 350000:- till en ny bil, en båt att semestra i, eller en renovering av huset kanske. Har du spridda skulder kan ett privatlån hjälpa dig att samla ihop lånen och på så sätt hjälpa dig bli av med dyra räntor. Det finns ett oändligt antal användningsområden för privatlån, och det är du som bestämmer vad pengarna ska spenderas på, inte banken eller långivaren. Enklare erbjuder dig en helt kostnadsfri tjänst där du får jämföra förslag från alla våra 27 samarbetspartners och du kan därför vara trygg med att du får ett lån med en riktigt bra ränta.

Börja med en ansökan när du ska låna 350000:-

Du börjar med att göra en ansökan. Antingen online på enklare.se eller genom att ringa in till vårt kontor och ta hjälp av en handläggare. I mallen på vår hemsida fyller du i beloppet du vill låna och vilken återbetalningstid du önskar att lägga upp lånet på. Du fyller sen i dina personuppgifter tillsammans med information om bland annat din anställning, din inkomst och utgifter för att banken ska kunna göra en bedömning av din återbetalningsförmåga. I samband med din ansökan registreras en kreditupplysning hos UC som alla våra samarbetspartners får ta del av. På så sätt slipper du att varje enskild bank gör en egen kreditupplysning och därmed förstör din kreditvärdighet. Vill du ha hjälp med att göra din ansökan kan du ringa in till ett av våra kontor där handläggare finns på plats för att hjälpa dig med din ansökan. När din ansökan har skickats in är det bara att ta det lugnt och vänta tills nästa dag då buden har kommit.

Gå igenom bankernas förslag

Nästa dag blir du kontaktad av en rådgivare och vid det här laget har bankerna tittat igenom din ansökan för att låna 350 000:- och svarat med bud på vilket belopp de har beviljat och till vilken ränta. Varje bank gör en individuell bedömning för varje ansökan så det går inte att veta på förhand vilken bank du kan få det bästa lånet hos. För att veta säkert jämför vi därför alla förslagen så att vi kan se vilket lån som är billigast. Eftersom bankerna och långivarna jobbar med olika typer av upplägg på återbetalning och räntor kan det vara svårt att veta vilket erbjudande som är bäst. Med hjälp av rådgivarens erfarenheter och kunskaper räknar ni på lånen oavsett om du ska låna 300000:- / 350000:- eller något annat lånebelopp högre som lägre kommer du med hjälp av rådgivarnas kalkyler komma fram till en lösning som rimmar på dina ekonomi. När ni kommit fram till vilket lån som är bäst återstår bara att signera skuldebrevet, som antingen kan göras genom att ett underskrivet skuldebrev skickas in till banken eller långivaren, eller genom e-signering.

Baka ihop utspridda lån

Det finns många möjligheter till att köpa saker som t.ex. TV-apparater och datorer på avbetalning. Idag är det även vanligt med SMS-lån och kreditkortsskulder. Med dessa typer av lån medföljer ofta höga avgifter och räntor, och när de läggs på hög blir kostnaderna på lånen snabbt så pass höga att de riskerar att välta omkull ens privatekonomi. Låt säga att de totala skulderna utanför din bostad, som krediter, avbetalningar, SMS-lån eller billån sammanlagt uppgår till 350 000:-

Vid dessa fall kan du snabbt och enkelt ansöka om ett lån på 350 000:-

Via ett privatlån på beloppet ifråga kan du betala av skulderna som har dyra räntor, och istället ha en skuld med bättre villkor att betala av. Då behöver du bara förhålla dig till ett lån med en ränta och det blir lättare för dig att sköta din ekonomi eftersom du slipper betala av flera olika skulder varje månad. Du förbättrar även din kreditvärdighet genom att samla lånen. Banker föredrar kunder med så få antal lån som möjligt, då det tyder på en mer städad och bättre skött ekonomi. Det ger dig ett bättre förhandlingsläge till att sänka räntan. Om du har samlat skulder och stärkt din kreditvärdighet ska du därför jämföra igen för att se om du kan få en ännu bättre ränta.

Vi gör bara en enda kreditupplysning

Att jämförelsen görs med bara en enda kreditupplysning är viktigt att betona, eftersom det inte hade varit möjligt om man hade jämfört låneerbjudanden på egen hand. När man går till en bank och ansöker om lån ser banken till att en kreditupplysning registreras, så 18 olika banker hade därför betytt 18 kreditupplysningar. Eftersom varje kreditupplysning försvagar din kreditvärdighet hade räntorna blivit högre för varje bank du gick till. Därför ska du jämföra hos oss på enklare där över 18 banker och långivare får ta del av en och samma kreditupplysning. Läs mer om du vill ansöka om högre lånebelop


LÄS VÅR BLOGG