Låna 400000 - 500000:-

5000kr 600000kr
1 år15 år
Cirka månadskostnad

  • Jag vill samla lån:
Enter the word YES in the box:
Loading

Nedan listade banker är ett litet axplock av våra långivare vi samarbetar med

ICA
Coop Bank
IKANO
Santander
Marginalen
Collector

Med hjälp av enklare kan du se vad det kostar att låna 400 000:-

Med 400 000:- kan du köpa drömbilen du gått och längtat efter, eller kanske renovera ditt hus. Det kan också ge dig möjlighet att samla ihop spridda lån och krediter och göra det lättare för dig att sköta din ekonomi. Med vår hjälp slipper du diskutera med banker och långivare. Anledningen till det är att bankerna tävlar om att få dig som kund och måste då erbjuda en riktigt bra räntan på ditt lån, den som ger bäst ränta blir den bank eller långivare du vänder dig till. Tjänsten är dessutom helt kostnadsfri.

 

Att låna 400 000:- utan säkerhet innebär att du själv får bestämma vad pengarna ska gå till. Ingenting är pantsatt för ett privatlån så banken har inget krav på vad pengarna ska användas till. Tittar vi på ett bolån eller traditionellt billån måste du alltid använda pengarna till det köpet. Vi jämför förslag på privatlån från 18 banker för att se

Hur bär jag mig åt för att låna 400 000:-?

När du ska låna 400 000:- börjar du med att göra en ansökan hos oss på enklare. Det gör du antingen online på vår hemsida eller genom att ringa in till vårt kontor och få hjälp av en handläggare med att göra din ansökan. På hemsidan hittar du en mall att fylla i dina kontaktuppgifter samt det belopp du ansöker om att låna, tillsammans med bland annat uppgifter om din inkomst och utgifter. Här kan du även fylla i tidigare skulder om du vill samla dem med det nya lånet. Det går också att ringa in till kontoret där en handläggare kommer att hjälpa dig med att fylla in din ansökan så att vi sen kan skicka den vidare till bankerna.

Vad händer under det kommande dygnet?

När vi skickade in din ansökan registrerades en kreditupplysning genom UC, den tar alla våra samarbetsbanker del av. Efter att bankerna har tittat igenom din ansökan med din kreditupplysning gör bankerna en bedömning på huruvida de kan bevilja dig hela beloppet på 400 000:- eller en del av det, samt till vilken ränta. Förslagen kommer sedan att jämföras.

 

Nästa dag blir du kontaktad av en rådgivare från vårt kontor. Ni går då igenom förslagen som bankerna och långivarna inkommit med tillsammans. Då kan ni se vilka banker som har godkänt din ansökan och till vilken ränta de erbjuder på privatlånet. Eftersom olika banker har olika upplägg på räntor, amorteringskrav och återbetalningstid, kan det vara svårt att direkt se vilket som är det bästa och billigaste lånet för dig. Rådgivaren hjälper dig att räkna på lånen med kalkyler och ger sin professionella åsikt om vilket av förslagen som är bäst för dig och din ekonomi. Efter att ni tillsammans har kommit fram till vilket som är det bästa lånet, skickar vi hem skuldebrevet till dig som du sedan skriver under och skickar till den banken eller långivaren. Hos de allra flesta banker kan du också använda e-signering för att skriva under ditt skuldebrev.

lana 100000 enklare

Ansök om ett billån på 400 000:-

400 000:- räcker till en lyxig bil, kanske den du länge gått och drömt om. Genom enklare kan du ansöka hos flera banker samtidigt för att låna till det beloppet. Det fungerar på samma sätt som att ansöka om ett vanligt blancolån, men med billån finns det fler saker att tänka på, som huruvida du ska ta ett blancolån att betala bilen med eller ett traditionellt billån. För att komma fram till vilket lån som är bäst för dig jämför vi alla förslag.

 

Med traditionella billån står bilen som säkerhet för lånet och du får bara köpa och sälja vidare bilen via en auktoriserad bilhandlare. Ett traditionellt billån täcker endast 80% av kostnaden för bilen, och resten förväntas betalas av dig som kontantinsats. Om du inte har de pengarna undansparade, eller ska sälja vidare bilen till en privatperson, kan det vara bättre att ta ett blancolån som täcker hela kostnaden för bilen istället. Då du låna för hela beloppet på 400 000:- istället för att betala 20% av beloppet i kontantinsats. Med ett privatlån är inte bilen pantsatt för lånet och det betyder att du kan sälja vidare bilen till en privatperson.

Låna 300 000:- till en bil

300 000:- räcker till en bil av det finare slaget, och för att låna till det beloppet kan du ansöka till flera banker samtidigt genom enklare. Det fungerar på samma sätt som när men ansöker om ett vanligt blancolån, men med billån finns det ytterligare saker att tänka på, som huruvida du ska ta ett traditionellt billån eller ett blancolån att betala bilen med. Vi jämför alla förslag och kommer sen fram till vilket lån som är bäst för dig.

 

Med ett traditionellt billån står bilen som säkerhet för lånet och du får enbart köpa och sälja vidare bilen hos en auktoriserad bilhandlare. Med traditionella billån täcker lånet endast 80% av kostnaden för bilen, och resten förväntas betalas som kontantinsats. Om du inte har de pengarna undansparat, eller ska köpa eller sälja vidare bilen till en privatperson, kan det vara bättre att ta ett privatlån som täcker hela kostnaden för bilen istället. Då kan du låna hela beloppet på 300 000:- istället för att betala kontantinsats, och eftersom bilen inte är en säkerhet på lånet kan du sälja vidare bilen till en privatperson till exempel.

Samla skulder med ett privatlån

Krediter, avbetalningar, SMS-lån och liknande skulder har alla gemensamt att räntorna oftast är väldigt höga. När de läggs på hög brukar det resultera i en hög månadskostnad där en stor del går till rena räntekostnader. Den bästa och enklaste lösningen till det problemet är att samla skulderna under ett privatlån. Då kan du betala av de små skulderna som har dyra räntor, och istället ha kvar ett stort lån med en lägre ränta. Då får du en mer lättskött ekonomi eftersom du endast har en skuld att betala av istället för flera utspridda. När du inte längre har flera olika aktörer att betala in skulder till, utan istället bara en bank med ett lån, blir det mindre tidskrävande för dig att sköta betalningen. Du har dessutom rensat upp din ekonomi på ett sätt som bankerna ser positivt på, eftersom färre antal skulder tyder det på att du sköter din ekonomi bättre. I längden leder detta till en starkare kreditvärdighet, och en starkare kreditvärdighet gör att bankerna erbjuder lägre räntor. Det finns andra sätt som din kreditvärdighet kan stärkas på, som en löneökning eller ett billigare boende. När du förbättrad din kreditvärdighet är det smart att göra en jämförelse igen för att se över om bankerna kan erbjuda dig en bättre ränta på ditt lån. Med en bättre kreditvärdighet kan du förvänta dig bättre räntor, därför ska du som lyckats samla dina lån göra jämförelsen i två steg för att få den bästa möjliga räntan.

Låna 400 000:- tillsammans med en medsökande för bättre villkor

När man tar ett lån utan säkerhet resulterar det ofta i något högre räntor jämfört med ett pantsatt lån. Det beror på att bankerna saknar garanti som exempelvis en bostad för att få tillbaka pengarna. Du kan dock öka bankernas förtroende för din återbetalningsförmåga genom att ha en medsökande med på lånet. En medsökande kan till exempel vara en partner eller familjemedlem, någon som du kan dela lånekostnaden med. När det finns två inkomster känner sig bankerna tryggare med att erbjuda dig en lägre ränta

enklare logo
Låna 500 000:- till den lägsta räntan

Med enklare kan du låna 500 000:- med ett privatlån. Du kan enkelt se vad det kostar och genom att jämföra förslag från över 18 olika banker och långivare kan du vara säker på att du får en bra ränta på ditt lån. Det hela går snabbt och enkelt! Du får svar med låneförslag inom 24 timmar och lånet utbetalt inom några dagar.

Låna efter dina behov

Med ett lån utan säkerhet är det upp till dig vad pengarna ska gå till. Du kan låna 500 000:- till en ny lyxig bil, en renovering av ditt hus, en båt, eller kanske din livs resa runt jorden. Har man utspridda skulder och krediter kan det vara en räddning för den personliga ekonomin att samla skulderna med ett privatlån. Användningsområdena för privatlån är näst intill obegränsade och upp till dig, och inte banken eller långivaren, att bestämma hur pengarna spenderas. För att garantera att du får den lägsta räntan jämför vi förslag från alla våra 18 banker och långivare, och tjänsten är helt kostnadsfri!

Så här går processen till när du ska låna 500 000:-

När du ska ansöka om att låna 500 000:- börjar du med att fylla i beloppet och hur lång tid du vill betala tillbaka lånet på i vårt ansökningsformulär på enklare.se. Därefter fyller du bland annat i personuppgifter som din anställning, din inkomst och dina fasta utgifter, så att banken kan räkna på din återbetalningsförmåga. Det registreras även en enda kreditupplysning hos UC i samband med din ansökan som alla våra samarbetsbanker kommer ta del av på samma gång (istället för att var och en av bankerna och långivarna ska behöva utfärda egna kreditupplysningar och därmed förstöra din kreditvärdighet). Du kan även ringa in till ett av våra kontor och prata med en handläggare som då kan hjälpa dig med din ansökan. Därefter är det bara att vänta tills nästa dag då bankernas bud har kommit.

Jämför tillsammans med en av våra rådgivare

Bankerna och långivarna har vid det här laget tittat igenom din ansökan på att låna 500 000:- och svarat på om de kan bevilja en del av det, eller hela det ansökta beloppet tillsammans med ett erbjudande på ränta. Varje bank gör en individuell bedömning för varje enskild kund så det går därav inte att veta på förhand vilken bank eller långivare som erbjuder den bästa räntan. Det enda sättet att veta säkert är att jämföra alla förslagen. När du ska jämföra blir du kontaktad av en rådgivare från enklares kontor och ni kan då gå igenom buden som har kommit in tillsammans. Eftersom olika banker har olika upplägg när det kommer till villkor för återbetalning och räntor kan det vara svårt att se direkt vilket lån som passar dig och din ekonomi bäst. Rådgivaren hos enklare hjälper dig därför att räkna på lånen och ger sin professionella åsikt kring vilket av lånen som är det bästa. När ni kommit fram till ett beslut återstår bara att signera skuldebrevet som skickas hem till dig. Skuldebrevet kan hos de flesta banker även e-signeras med Mobilt Bank-ID.

Baka ihop spridda skulder med ett privatlån

Idag går det mesta att köpas på avbetalning, som till exempel TV-apparater, datorer och annan elektronik. Detta är en typ av lån som ofta kommer med relativt höga räntor och avgifter. Andra skulder som SMS-lån, kreditkortsskulder och checkkrediter har också väldigt höga räntor. När skulder med så höga räntor läggs på hög blir det väldigt dyrt, men lösningen är enkel. Låt säga att dina skulder utanför bostaden som smålån, billån och krediter, sammanlagt blir 500 000:-. Då är det enda du behöver göra för att städa upp din ekonomi, att ansöka om att låna 500 000:- att samla skulderna med ett nytt privatlån. Då kan du med det nya lånet betala av alla skulder med dåliga räntor och istället ha ett enda lån med schysstare villkor att betala. Ekonomin blir mycket lättare att sköta för dig när du bara har en skuld istället för flera utspridda, du får bättre koll på din lånekostnad och du har dessutom förbättrat din kreditvärdighet. Bankerna föredrar kunder med färre antal lån då det tyder på en mer städad och ordningsamt skött ekonomi. Därför får du ett bättre förhandlingsläge för att få en bättre ränta, så om du har samlat skulder och stärkt din kreditvärdighet. Du kan då göra jämförelsen igen och förhoppningsvis få en ännu bättre ränta.

enklare lan

Bättre kreditvärdighet ger bättre räntor

Om du har stärkt din kreditvärdighet ska du se över dina befintliga lån för att få en lägre ränta. En bättre kreditvärdighet kan du få genom att samla ihop skulder, men också genom en löneökning eller ett billigare boende, eller att en betalningsanmärkning löper ut. Så fort det händer något med din ekonomi som ökar bankernas förtroendet för din återbetalningsförmåga, ska du jämföra och se om ditt lån kan bli billigare. Du har heller ingenting att förlora. Om bankernas förlag inte faller dig i smaken kan du helt enkelt tacka nej och inget har hänt förutom att en kreditupplysning har registrerats.

Låna 500 000:- tillsammans med en medsökande

Ett annat sätt att förstärka bankernas och långivarnas förtroende för din återbetalningsförmåga, är att söka lånet tillsammans med en medsökande. Bankerna bedömer två inkomster som bättre än en och det medför att du ofta får bättre erbjudanden från bankerna, risken är helt enkelt lägre för bankerna att låna ut pengar. En medsökande kan vara till exempel en partner eller en familjemedlem och med hjälp av den personens inkomst erbjuder bankerna i de flesta fall en lägre ränta.

Jämför med endast en kreditupplysning

En viktig sak att betona är att jämförelsen görs med endast en kreditupplysning, på så sätt slipper du att varje bank gör en egen kreditupplysning och på så sätt förstör din kreditvärdighet. Om man hade valt att göra jämförelsen på egen hand hade man behövt kontakta varje enskild bank och långivare (vilket i sig hade varit tidskrävande) som alla hade gjort en egen kreditupplysning på dig. Ju fler kreditupplysningar man har på sitt namn desto sämre kreditvärdighet får man, därför hade buden bara blivit sämre och sämre för varje bank du gick till. Med enklares hjälp slipper du krångel och flera kreditupplysningar.

Mån - Fre, 09:30-17:00
Lördag och söndag - Stängt

Copyright © 2020
Enklare Ekonomi Sverige AB

Skeppargatan 26
114 52 Stockholm
Org.nr: 556975-4814
Epost - kontakt@enklare.se
Telefon - 0770 - 33 07 77

FlightON logo