•  10 års branscherfarenhet
 •  Kundservice 09:00 till 21:00
 • Ansök på 1 minut

Låna pengar med hjälp av den Enklare Låneguiden som jämför ett dussintals olika lån från olika banker

FYLL I DINA LÅNEVILLKOR VIA FORMULÄRET
NEDAN FÖR ATT BLI PRESENTERAd TILL DET BILLIGASTE LÅNET UTIFRÅNDINA LÅNEKRITERIER.


(din ansökan är inte bindande)

5000kr 600000kr
1 år15 år
Cirka månadskostnad

Den Enklare låneansökan

 • Jag vill samla lån:
Enter the word YES in the box:
Loading

Vi på Enklare Låneguiden anser det vara en hygienfaktor att jämföra olika lånevillkor.


Precis som man jämför olika priser på i princip allt annat vi inhandlar.

Enklare Ekonomi Trustpilot

4.7/5

Låna 100000:- via BankID

Populäraste långivarna just nu

 • Största låneförmedlaren
 • Jämför över 35 långivare
 • Endast 1 kreditupplysning

 • Låna upp till 600 000 kr
 • Få svar från över 30 banker
 • Ansökan tar max 2 minuter

 • Låna upp till 600 000 kr
 • Få svar från över 30 banker
 • Endast 1 kreditupplysning

För snabbast hjälp, fyll i formuläret så kommer en personlig
lånerådgivare ta kontakt med dig.

Din låneansökan är både
bindningsfri, samt kostnadsfri

Enklare Ekonomi Trustpilot

4.7/5

Låna 400000:- upp till 500000:- Med Enklare som rådgivare 2021

Med 400 000:- kan du köpa bilen du gått och funderat på, eller kanske renovera ditt hus. Det kan också ge dig en möjlighet att samla ihop utspridda lån och krediter och göra det lättare för dig att sköta din privatekonomi. Med vår hjälp slipper du diskutera med banker och långivare. För våra kunder ser låneprocessen annorlunda ut, för vi ser till att det är bankerna som tävlar om att få dig som kund. Då ser situationen ut som så att det är bankerna som måste erbjuda dig en så pass bra ränta på ditt lån i hopp om att någon av våra andra samarbetsbanker inte erbjuder dig bättre villkor.  Du kan sedan fritt välja bland samtliga erbjudanden. För dig som privatperson är vår tjänst kostnadsfri hur det går ihop är för att vi får våra intäkter via bankerna.

Att låna 500 000:- utan säkerhet innebär att du själv får bestämma vad pengarna ska gå till. Ingenting är pantsatt för ett privatlån så banken har inget krav på vad pengarna ska användas till. Tittar vi på ett bolån eller traditionellt billån måste du alltid använda pengarna till det köpet. Vi jämför förslag på privatlån från 27 banker för att se. Belåningsgrader mellan 400000 tusen ända upp till 500 000 tusen rekommenderar vi att det hanteras med hjälp av en rådgivare.

Med hjälp av Enklare kan du se vad det kostar att låna 400000:-

När du ska låna 400 000:- börjar du med att göra en ansökan hos oss på Enklare ekonomi. Det gör du antingen online på vår hemsida eller genom att ringa in till vårt kontor och få hjälp av en handläggare med att göra din ansökan. På hemsidan hittar du en mall att fylla i dina kontaktuppgifter samt det belopp du ansöker om att låna, tillsammans med bland annat uppgifter om din inkomst och utgifter. Här kan du även fylla i tidigare skulder om du vill samla dem med det nya lånet. Det går också att ringa in till kontoret där en handläggare kommer att hjälpa dig med att fylla in din ansökan så att vi sen kan skicka den vidare till bankerna.

Vad händer under det kommande dygnet?
När vi skickade in din ansökan registrerades en kreditupplysning genom UC, den tar alla våra samarbetsbanker del av. Efter att bankerna har tittat igenom din ansökan med din kreditupplysning gör bankerna en bedömning på huruvida de kan bevilja dig hela beloppet på 400 000:- eller en del av det, samt till vilken ränta. Förslagen kommer sedan att jämföras.


Dagen därå blir du kontaktad av en rådgivare från vårt kontor
Ni går då igenom förslagen som bankerna och långivarna inkommit med tillsammans. Då kan ni se vilka banker som har godkänt din ansökan och till vilken ränta de erbjuder på privatlånet. Eftersom olika banker har olika upplägg på räntor, amorteringskrav och återbetalningstid, kan det vara svårt att direkt se vilket som är det bästa och billigaste lånet för dig. Rådgivaren hjälper dig att räkna på lånen med kalkyler och ger sin professionella åsikt om vilket av förslagen som är bäst för dig och din ekonomi. Efter att ni tillsammans har kommit fram till vilket som är det bästa lånet, skickar vi hem skuldebrevet till dig som du sedan skriver under och skickar till den banken eller långivaren. Hos de allra flesta banker kan du också använda e-signering för att skriva under ditt skuldebrev.

Ansök om ett lån på 400000:- med Enklare vid din sida

400 000:- räcker till en lyxig bil, kanske den du länge gått och drömt om. Genom Enklare kan du ansöka hos flera banker samtidigt för att låna till det beloppet. Det fungerar på samma sätt som att ansöka om ett vanligt blancolån, men med billån finns det fler saker att tänka på, som huruvida du ska ta ett blancolån att betala bilen med eller ett traditionellt billån. För att komma fram till vilket lån som är bäst för dig jämför vi alla förslag.

Med traditionella billån står bilen som säkerhet för lånet och du får bara köpa och sälja vidare bilen via en auktoriserad bilhandlare. Ett traditionellt billån täcker endast 80% av kostnaden för bilen, och resten förväntas betalas av dig som kontantinsats. Om du inte har de pengarna undansparade, eller ska sälja vidare bilen till en privatperson, kan det vara bättre att ta ett blancolån som täcker hela kostnaden för bilen istället. Då du låna för hela beloppet på 400000:- istället för att betala 20% av beloppet i kontantinsats. Med ett privatlån är inte bilen pantsatt för lånet och det betyder att du kan sälja vidare bilen till en privatperson.

lånapengar

Samla skulder med ett privatlån

Krediter, avbetalningar, SMS-lån och liknande skulder har alla gemensamt att räntorna oftast är väldigt höga. När de läggs på hög brukar det resultera i en hög månadskostnad där en stor del går till rena räntekostnader. Den bästa och enklaste lösningen till det problemet är att samla skulderna under ett privatlån. Då kan du betala av de små skulderna som har dyra räntor, och istället ha kvar ett stort lån med en lägre ränta. Då får du en mer lättskött ekonomi eftersom du endast har en skuld att betala av istället för flera utspridda. När du inte längre har flera olika aktörer att betala in skulder till, utan istället bara en bank med ett lån, blir det mindre tidskrävande för dig att sköta betalningen.

Du har dessutom rensat upp din ekonomi på ett sätt som bankerna ser positivt på, eftersom färre antal skulder tyder det på att du sköter din ekonomi bättre. I längden leder detta till en starkare kreditvärdighet, och en starkare kreditvärdighet gör att bankerna erbjuder lägre räntor. Det finns andra sätt som din kreditvärdighet kan stärkas på, som en löneökning eller ett billigare boende. När du förbättrad din kreditvärdighet är det smart att göra en jämförelse igen för att se över om bankerna kan erbjuda dig en bättre ränta på ditt lån. Med en bättre kreditvärdighet kan du förvänta dig bättre räntor, därför ska du som lyckats samla dina lån göra jämförelsen i två steg för att få den bästa möjliga räntan.

fyll i dina lånevillkor via formuläret
nedan för att bli PRESENTERAd till det billigaste lånet utifrån
dina lånekriterier.


(din ansökan är inte bindande)

5000kr 600000kr
1 år15 år
Cirka månadskostnad

Den Enklare låneansökan

 • Jag vill samla lån:
Enter the word YES in the box:
Loading
Spara pengar genom samla lån
Spara pengar låna 200000:- till 350000:-
jämför lån 100000 till 600000

Mer info om en belåningsgrad på 500000:-

Med Enklare Låneguiden kan du gå rådgivning om hur du kan låna 500000:- via ett så kallat privatlån. Du kan enkelt se vad det kostar och genom att jämföra förslag från över 18 olika banker och långivare kan du vara säker på att du får en bra ränta på ditt lån. Det hela går snabbt och enkelt! Du får svar med låneförslag inom 24 timmar och lånet utbetalt inom några dagar.

300 000:- räcker till en bil av det finare slaget, och för att låna till det beloppet kan du ansöka till flera banker samtidigt via Enklare. Det fungerar på samma sätt som när men ansöker om ett vanligt blancolån, men med billån finns det ytterligare saker att tänka på, som huruvida du ska ta ett traditionellt billån eller ett blancolån att betala bilen med. Vi jämför alla förslag och kommer sen fram till vilket lån som är bäst för dig.

Med ett traditionellt billån står bilen som säkerhet för lånet och du får enbart köpa och sälja vidare bilen hos en auktoriserad bilhandlare. Med traditionella billån täcker lånet endast 80% av kostnaden för bilen, och resten förväntas betalas som kontantinsats. Om du inte har de pengarna undansparat, eller ska köpa eller sälja vidare bilen till en privatperson, kan det vara bättre att ta ett privatlån som täcker hela kostnaden för bilen istället. Då kan du låna hela beloppet på 400 000:- istället för att betala kontantinsats, och eftersom bilen inte är en säkerhet på lånet kan du sälja vidare bilen till en privatperson till exempel.

Låna 400000:- tillsammans med en medsökande för bättre villkor

När man tar ett lån utan säkerhet resulterar det ofta i något högre räntor jämfört med ett pantsatt lån. Det beror på att bankerna saknar garanti som exempelvis en bostad för att få tillbaka pengarna. Du kan dock öka bankernas förtroende för din återbetalningsförmåga genom att ha en medsökande med på lånet. En medsökande kan till exempel vara en partner eller familjemedlem, någon som du kan dela lånekostnaden med. När det finns två inkomster känner sig bankerna tryggare med att erbjuda dig en lägre ränta

Få ut det lånet som passar dig

Låna 500000:- till den lägsta räntan

Med ett lån utan säkerhet är det upp till dig vad pengarna ska gå till. Du kan låna 500 000:- till en ny lyxig bil, en renovering av ditt hus, en båt, eller kanske din livs resa runt jorden. Har man utspridda skulder och krediter kan det vara en räddning för den personliga ekonomin att samla skulderna med ett privatlån. Användningsområdena för privatlån är näst intill obegränsade och upp till dig, och inte banken eller långivaren, att bestämma hur pengarna spenderas. För att garantera att du får den lägsta räntan jämför vi förslag från alla våra 18 banker och långivare, och tjänsten är helt kostnadsfri!

Hur ser låneprocessen via Enklare ut?

När du ska ansöka om att låna 500 000:- börjar du med att fylla i beloppet samt uppger en tidsram som lånet ska vara återbetald. Det vi säga hur många år du vill lägga upp avbetalningen på. Denna ansökan kan du göra via vårt låneformulär som du finner precis nedanför detta stycke. I samband med din låneansökan kommer alla våra långivare vi samarbetar med, vilket är 27 stycken få möjligheten att lämna ett bud med sina villkor till dig ifall du skulle välja just dem som långivare. (Skulle man göra denna typ av djupdykning i Sveriges lånemarknad skulle du få upp till 27 stycken kreditupplysningar registrerade i ditt namn) Men inte när du gör det via Enklare för här behövs bara en kreditkoll som sedan alla våra långivare får dela på.

Får jag använda pengarna hur jag vill?
Hur stärker jag min kreditvärdighet?

För att påbörja din låneprocess behöver du skicka in en ansökan
till oss via formuläret som ni finner nedan.

5000kr 600000kr
1 år15 år
Cirka månadskostnad

Den Enklare låneansökan

 • Jag vill samla lån:
Enter the word YES in the box:
Loading
Enklare Ekonomi Trustpilot

4.7/5

Bättre kreditvärdighet ger bättre räntor

Om du har stärkt din kreditvärdighet ska du se över dina befintliga lån för att få en lägre ränta. En bättre kreditvärdighet kan du få genom att samla ihop skulder, men också genom en löneökning eller ett billigare boende, eller att en betalningsanmärkning löper ut. Så fort det händer något med din ekonomi som ökar bankernas förtroendet för din återbetalningsförmåga, ska du jämföra och se om ditt lån kan bli billigare. Du har heller ingenting att förlora. Om bankernas förlag inte faller dig i smaken kan du helt enkelt tacka nej och inget har hänt förutom att en kreditupplysning har registrerats.

Låna 500000:- tillsammans med en medsökande

Ett annat sätt att förstärka bankernas och långivarnas förtroende för din återbetalningsförmåga, är att söka lånet tillsammans med en medsökande. Bankerna bedömer två inkomster som bättre än en och det medför att du ofta får bättre erbjudanden från bankerna, risken är helt enkelt lägre för bankerna att låna ut pengar. En medsökande kan vara till exempel en partner eller en familjemedlem och med hjälp av den personens inkomst erbjuder bankerna i de flesta fall en lägre ränta.

Jämför tillsammans med en av våra rådgivare

När bankerna har tittat igenom din ansökan om ett lån på 500000:- och svarat på om de kan bevilja en del av det, eller hela beloppet du ansökt. Detta presenteras isåfall  tillsammans med olika erbjudanden på räntor. Varje bank gör en individuell bedömning för varje enskild kund så det går därav inte att veta på förhand vilken bank eller långivare som erbjuder den bästa räntan. Det enda sättet att veta säkert är att jämföra så många långivare som möjligt. Det är här vi på Enklare träder fram tillsammans med våra 27 stycken långivare som tar del av din ansökan. Du kan ifall du vill jämföra olika låneerbjudanden tillsammans med din rådgivare från oss på Enklare Ekonomi.


Eftersom olika banker har olika upplägg när det kommer till villkor för återbetalning och räntor kan det vara svårt att se direkt vilket lån som passar din ekonomi bäst. Din rådgivare finns här för att hjälpa dig, detta görs genom att räkna på lånen. Rådgivaren ger sin professionella åsikt kring vilket av lånen som rimmar bäst på din ekonomi. När ni kommit fram till ett beslut återstår bara att signera skuldebrevet som skickas hem till dig. Skuldebrevet kan hos de flesta banker även e-signeras med Mobilt Bank-ID.


Läs mer Låna 100 tkr