EN LÅNEFÖRMEDLARE JÄMFÖR LÅNEVILLKOR FRÅN ETT DUSSINTALS OLIKA LÅNGIVARE.

LÅNA 500000:-  eller 400000:-
VÄLJ BLAND VÅRA NOGGRANT UTVALDA
LÅNEFÖRMEDLARE
HITTA BILLIGA LÅN MED LÅGA RÄNTOR

Enklare Ekonomi Trustpilot

4.7/5

LĂ„na 100000:- via BankID

URVAL AV REKOMMENDERADE LÅNEFÖRMEDLARE

 • Svar frĂ„n upp till 40 st lĂ„ngivare
 • LĂ„na 5000:- upp till 600 000:-
 • Enbart 1 kreditupplysning
 • 390 tusen nöjda kunder

 

 • ErhĂ„ll svar frĂ„n 30 unika lĂ„ngivare
 • Ansök om lĂ„n upp till 600 000:-
 • Enbart en kreditupplysning
 • FĂ„ svar inom 2 minuter

 

 • GodkĂ€nner betalningsanmĂ€rkningar
 • ErhĂ„ll svar frĂ„n 30 unika lĂ„ngivare
 • Ansök om lĂ„n upp till 600 000:-
 • Enbart en kreditupplysning

 

 • Ansök om lĂ„n upp till 350 000:-
 • ErhĂ„ll ett svar inom 2 minuter
 • Fritt lĂ„neskydd i 3 mĂ„nader
 • Endast 1 kreditupplysning

 

Vi pÄ Enklare LÄn anser det vara en hygienfaktor att jÀmföra olika lÄnevillkor.


Precis som samma sÀtt vi jÀmför olika priser pÄ i princip allt annat vi inhandlar.

Din lÄneansökan Àr bÄde
bindningsfri, samt kostnadsfri

Enklare Ekonomi Trustpilot

4.7/5

ENKELT

SMIDIGT

SNABBT

Söker du ett lÄn pÄ 500 000:-? Ansök ditt lÄn via Sveriges bÀsta lÄneförmedlare 2021


Med 400 000:- kan du köpa bilen elle ryggsÀck för barn du gÄtt och funderat pÄ, eller kanske renovera ditt hus. Det kan ocksÄ ge dig en möjlighet att samla ihop utspridda lÄn och krediter och göra det lÀttare för dig att sköta din privatekonomi. Med vÄr hjÀlp slipper du diskutera med banker och lÄngivare. För vÄra kunder ser lÄneprocessen annorlunda ut, för vi ser till att det Àr bankerna som tÀvlar om att fÄ dig som kund. DÄ ser situationen ut som sÄ att det Àr bankerna som mÄste erbjuda dig en sÄ pass bra rÀnta pÄ ditt lÄn i hopp om att nÄgon av vÄra andra samarbetsbanker inte erbjuder dig bÀttre villkor.  Du kan sedan fritt vÀlja bland samtliga erbjudanden. För dig som privatperson Àr vÄr tjÀnst kostnadsfri hur det gÄr ihop Àr för att vi fÄr vÄra intÀkter via bankerna.


Att lÄna 500 000:- utan sÀkerhet innebÀr att du sjÀlv fÄr bestÀmma vad pengarna ska gÄ till. Ingenting Àr pantsatt för ett privatlÄn sÄ banken har inget krav pÄ vad pengarna ska anvÀndas till. Tittar vi pÄ ett bolÄn eller traditionellt billÄn mÄste du alltid anvÀnda pengarna till det köpet. Vi jÀmför förslag pÄ privatlÄn frÄn 27 banker för att se. BelÄningsgrader mellan 400000 tusen Ànda upp till 500 000 tusen rekommenderar vi att det hanteras med hjÀlp av en rÄdgivare. LÄna 500000:- till den lÀgsta möjliga rÀntan via vÄra rekommenderade lÄneförmedlare.

FYLL I DINA LÅNEVILLKOR VIA FORMULÄRET
NEDAN FÖR ATT BLI PRESENTERAd TILL DET BILLIGASTE LÅNET UTIFRÅNDINA LÅNEKRITERIER.


(din ansökan Àr inte bindande

(DIN ANSÖKAN ÄR INTE BINDANDE, FYLL I NAMN, EMAIL SAMT TELEFONUMMER)

)

Cirka mÄnadskostnad

Den Enklare lÄneansökan

 • Jag vill samla lĂ„n:
Enter the word YES in the box:
Loading

Med hjÀlp av Enklare kan du se vad det kostar att lÄna 400000:-

NÀr du ska lÄna 400 000:- börjar du med att göra en ansökan hos oss pÄ Enklare ekonomi. Det gör du antingen online pÄ vÄr hemsida eller genom att ringa in till vÄrt kontor och fÄ hjÀlp av en handlÀggare med att göra din ansökan. PÄ hemsidan hittar du en mall att fylla i dina kontaktuppgifter samt det belopp du ansöker om att lÄna, tillsammans med bland annat uppgifter om din inkomst och utgifter. HÀr kan du Àven fylla i tidigare skulder om du vill samla dem med det nya lÄnet. Det gÄr ocksÄ att ringa in till kontoret dÀr en handlÀggare kommer att hjÀlpa dig med att fylla in din ansökan sÄ att vi sen kan skicka den vidare till bankerna. Via nÄgon av lÄneförmedlarna vi listat högst upp pÄ sidan kan du lÄna 400000:- till den billigaste möjliga lÄnerÀntan. Detsamma gÀller för dig som vill lÄna 500000:-

Vad hÀnder under det kommande dygnet?
NÀr vi skickade in din ansökan registrerades en kreditupplysning genom UC, den tar alla vÄra samarbetsbanker del av. Efter att bankerna har tittat igenom din ansökan med din kreditupplysning gör bankerna en bedömning pÄ huruvida de kan bevilja dig hela beloppet pÄ 400 000:- eller en del av det, samt till vilken rÀnta. Förslagen kommer sedan att jÀmföras.


Dagen dÀrÄ blir du kontaktad av en rÄdgivare frÄn vÄrt kontor
Ni gÄr dÄ igenom förslagen som bankerna och lÄngivarna inkommit med tillsammans. DÄ kan ni se vilka banker som har godkÀnt din ansökan och till vilken rÀnta de erbjuder pÄ privatlÄnet. Eftersom olika banker har olika upplÀgg pÄ rÀntor, amorteringskrav och Äterbetalningstid, kan det vara svÄrt att direkt se vilket som Àr det bÀsta och billigaste lÄnet för dig. RÄdgivaren hjÀlper dig att rÀkna pÄ lÄnen med kalkyler och ger sin professionella Äsikt om vilket av förslagen som Àr bÀst för dig och din ekonomi. Efter att ni tillsammans har kommit fram till vilket som Àr det bÀsta lÄnet, skickar vi hem skuldebrevet till dig som du sedan skriver under och skickar till den banken eller lÄngivaren. Hos de allra flesta banker kan du ocksÄ anvÀnda e-signering för att skriva under ditt skuldebrev.

Ansök om ett lÄn pÄ 400000:- med Enklare vid din sida

LÄna 400000:- till lÀgst rÀnta genom att nyttja nÄgon av vÄra lÄngivare listat ovan.

Ett lÄn pÄ en halvmiljon rÀcker till en lyxig bil, kanske den du lÀnge gÄtt och drömt om. Genom Enklare kan du ansöka hos flera banker samtidigt för att lÄna till det beloppet. Det fungerar pÄ samma sÀtt som att ansöka om ett vanligt blancolÄn, men med billÄn finns det fler saker att tÀnka pÄ, som huruvida du ska ta ett blancolÄn att betala bilen med eller ett traditionellt billÄn. För att komma fram till vilket lÄn som Àr bÀst för dig jÀmför vi alla förslag.

Med traditionella billÄn stÄr bilen som sÀkerhet för lÄnet och du fÄr bara köpa och sÀlja vidare bilen via en auktoriserad bilhandlare. Ett traditionellt billÄn tÀcker endast 80% av kostnaden för bilen, och resten förvÀntas betalas av dig som kontantinsats. Om du inte har de pengarna undansparade, eller ska sÀlja vidare bilen till en privatperson, kan det vara bÀttre att ta ett blancolÄn som tÀcker hela kostnaden för bilen istÀllet. DÄ du lÄna för hela beloppet pÄ 400000:- istÀllet för att betala 20% av beloppet i kontantinsats. Med ett privatlÄn Àr inte bilen pantsatt för lÄnet och det betyder att du kan sÀlja vidare bilen till en privatperson.

lÄnapengar

Samla skulder med ett privatlÄn

Krediter, avbetalningar, SMS-lÄn och liknande skulder har alla gemensamt att rÀntorna oftast Àr vÀldigt höga. NÀr de lÀggs pÄ hög brukar det resultera i en hög mÄnadskostnad dÀr en stor del gÄr till rena rÀntekostnader. Den bÀsta och enklaste lösningen till det problemet Àr att samla skulderna under ett privatlÄn. DÄ kan du betala av de smÄ skulderna som har dyra rÀntor, och istÀllet ha kvar ett stort lÄn med en lÀgre rÀnta. DÄ fÄr du en mer lÀttskött ekonomi eftersom du endast har en skuld att betala av istÀllet för flera utspridda. NÀr du inte lÀngre har flera olika aktörer att betala in skulder till, utan istÀllet bara en bank med ett lÄn, blir det mindre tidskrÀvande för dig att sköta betalningen.

Du har dessutom rensat upp din ekonomi pÄ ett sÀtt som bankerna ser positivt pÄ, eftersom fÀrre antal skulder tyder det pÄ att du sköter din ekonomi bÀttre. I lÀngden leder detta till en starkare kreditvÀrdighet, och en starkare kreditvÀrdighet gör att bankerna erbjuder lÀgre rÀntor. Det finns andra sÀtt som din kreditvÀrdighet kan stÀrkas pÄ, som en löneökning eller ett billigare boende. NÀr du förbÀttrad din kreditvÀrdighet Àr det smart att göra en jÀmförelse igen för att se över om bankerna kan erbjuda dig en bÀttre rÀnta pÄ ditt lÄn. Med en bÀttre kreditvÀrdighet kan du förvÀnta dig bÀttre rÀntor, dÀrför ska du som lyckats samla dina lÄn göra jÀmförelsen i tvÄ steg för att fÄ den bÀsta möjliga rÀntan.

Spara pengar genom samla lÄn
Spara pengar lÄna 200000:- till 350000:-
jÀmför lÄn 100000 till 600000

Mer info om en belÄningsgrad pÄ 500000:-

Med Enklare LÄneguiden kan du gÄ rÄdgivning om hur du kan lÄna 500000:- via ett sÄ kallat privatlÄn. Du kan enkelt se vad det kostar och genom att jÀmföra förslag frÄn över 18 olika banker och lÄngivare kan du vara sÀker pÄ att du fÄr en bra rÀnta pÄ ditt lÄn. Det hela gÄr snabbt och enkelt! Du fÄr svar med lÄneförslag inom 24 timmar och lÄnet utbetalt inom nÄgra dagar.

300 000:- rÀcker till en bil av det finare slaget, och för att lÄna till det beloppet kan du ansöka till flera banker samtidigt via Enklare. Det fungerar pÄ samma sÀtt som nÀr men ansöker om ett vanligt blancolÄn, men med billÄn finns det ytterligare saker att tÀnka pÄ, som huruvida du ska ta ett traditionellt billÄn eller ett blancolÄn att betala bilen med. Vi jÀmför alla förslag och kommer sen fram till vilket lÄn som Àr bÀst för dig.

Med ett traditionellt billÄn stÄr bilen som sÀkerhet för lÄnet och du fÄr enbart köpa och sÀlja vidare bilen hos en auktoriserad bilhandlare. Med traditionella billÄn tÀcker lÄnet endast 80% av kostnaden för bilen, och resten förvÀntas betalas som kontantinsats. Om du inte har de pengarna undansparat, eller ska köpa eller sÀlja vidare bilen till en privatperson, kan det vara bÀttre att ta ett privatlÄn som tÀcker hela kostnaden för bilen istÀllet. DÄ kan du lÄna hela beloppet pÄ 400 000:- istÀllet för att betala kontantinsats, och eftersom bilen inte Àr en sÀkerhet pÄ lÄnet kan du sÀlja vidare bilen till en privatperson till exempel.

LÄna 400000:- tillsammans med en medsökande för bÀttre villkor

NÀr man tar ett lÄn utan sÀkerhet resulterar det ofta i nÄgot högre rÀntor jÀmfört med ett pantsatt lÄn. Det beror pÄ att bankerna saknar garanti som exempelvis en bostad för att fÄ tillbaka pengarna. Du kan dock öka bankernas förtroende för din ÄterbetalningsförmÄga genom att ha en medsökande med pÄ lÄnet. En medsökande kan till exempel vara en partner eller familjemedlem, nÄgon som du kan dela lÄnekostnaden med. NÀr det finns tvÄ inkomster kÀnner sig bankerna tryggare med att erbjuda dig en lÀgre rÀnta. LÄna 400000:- tillsammans med en medsökande för att maximera dina möjligheter för ett billigare alternativt med bÀttre lÄnevillkor.

Optimering av KreditvÀrdighet för Företag: Din Biljett till FramgÄngsrika FöretagslÄn och Hur en RedovisningsbyrÄ Kan Vara Din Finansiella RÀddare

Av Flighton | 6 september, 2023

Inledning: Varför KreditvĂ€rdighet Är Din Företags Superkraft Har du nĂ„gonsin undrat varför vissa företag verkar ha en oĂ€ndlig ström av finansieringsmöjligheter, medan andra kĂ€mpar för att fĂ„ tillgĂ„ng till kapital? Hemligheten ligger i en magisk term: kreditvĂ€rdighet. I denna artikel kommer vi att avslöja hur du kan optimera din kreditvĂ€rdighet för att lĂ„sa upp dörrar…

Finansieringsalternativ för smarta hem: En guide för att förbÀttra ditt hem och din miljö

Av Flighton | 30 mars, 2023

I takt med att allt fler mĂ€nniskor blir intresserade av att förbĂ€ttra sina hem och minska sin miljöpĂ„verkan blir finansieringsalternativen för dessa förbĂ€ttringar alltmer tillgĂ€ngliga. Oavsett om du vill uppgradera till ett smart hem, förbĂ€ttra luftkvaliteten i ditt hem eller investera i förnybar energi finns det finansieringsalternativ som hjĂ€lper dig att förverkliga dina drömmar. Elektriker…

LĂ„na pengar genom mobilen

Av william | 24 juni, 2020

Att lĂ„na pengar Ă€r enklare Ă€n nĂ„gonsin, detta tack vare teknologiska framgĂ„ngar och nya bolag som vill vara med och konkurrera om kunderna. I Sverige finna det över 100 lĂ„ngivare som erbjuder olika lĂ„nalternativ. Det krĂ€vs heller inte nĂ„gon större anstrĂ€ngning frĂ„n dig som kund för att ansöka om ett lĂ„n. De flesta lĂ„ngivare har…

LĂ„na pengar till en renovering?

Av william | 2 juni, 2020

Att renovera sin bostad kan bli dyrt men det Ă€r faktiskt en investering i vĂ€lbefinnande och gör att man kanske trivs bĂ€ttre hemma. MĂ„nga brukar sĂ€ga att det var vĂ€rt pengarna! Om du tror att din renovering kommer bli kostsam, kan det vara en bra idĂ© att lĂ„na pengar. Framförallt nu nĂ€r vi har historiskt…

Vi lÀr dig att samla lÄn pÄ ett smart sÀtt. HopbakslÄn guiden

Av william | 17 april, 2020

Har du mĂ„nga smĂ„ lĂ„n och krediter med hög rĂ€nta? DĂ„ Ă€r det en bra möjlighet att samla lĂ„n. NĂ€r du samlar lĂ„n sĂ„ innebĂ€r det att du tar ett lĂ„ng som tĂ€cker beloppet av dina befintliga lĂ„n och krediter, detta nya lĂ„n anvĂ€nder du sedan för att betala tillbaka de gamla lĂ„nen. Det Ă€r…

LÄngivare och LÄneförmedlare

Av william | 25 mars, 2020

Den senaste tiden har det dykt upp allt fler lĂ„neförmedlare pĂ„ marknaden. Som man kanske hör pĂ„ namnet Ă€r det just vad aktörerna gör, de förmedlar lĂ„n. LĂ„neförmedlare agerar som en slags agent som sammankopplar lĂ„ntagare (kunder) med en lĂ„ngivare (banker) som har det erbjudande som kunden söker. Med andra ord Ă€r det alltsĂ„ inte…

Konjunktur med flera lÄn

Av william | 10 mars, 2020

Det Ă€r lĂ€tt att gripas av panik nĂ€r börsen svĂ€nger nedĂ„t och tappar vĂ€rde i snabb fart, samtidigt blir mĂ„nga oroliga över sina befintliga privatlĂ„n nĂ€r en lĂ„gkonjunktur rĂ„der. Det viktiga att komma ihĂ„g Ă€r att privata lĂ„n som redan Ă€r tagna inte pĂ„verkas av en sĂ€mre ekonomiskt situation i samhĂ€llet. Med det sagt Ă€r…

Avbetalning

Av william | 5 februari, 2020

Vad innebĂ€r det att köpa pĂ„ avbetalning? Det rĂ„der ingen tvekan om att det blivit vanligare att köpa produkter och varor pĂ„ avbetalning, detta gĂ€ller frĂ€mst för onlineköp men betallösningen Ă€r numera ocksĂ„ ett alternativ nĂ€r du köper nĂ„gon i en fysisk butik. Att köpa nĂ„got pĂ„ avbetalning Ă€r förstĂ„s lockade om ens ekonomi inte…

BolÄnerÀnta

Av william | 5 februari, 2020

Tips pĂ„ hur du kan sĂ€nka din bolĂ„nerĂ€nta BolĂ„n brukar vara en stor utgiftspost varje mĂ„nad. Delvis betala man amortering pĂ„ faktiska lĂ„nebeloppet, nĂ„got som kan anses som att man betalar pengar till sig sjĂ€lv, men man betalar Ă€ven en rĂ€nta. Banker pĂ„ marknaden slĂ„ss om bolĂ„nekunder vilket Ă€r positivt för konsumenter eftersom det pressar…

FÄ ut det lÄnet som passar dig

LÄna 500000:- till den lÀgsta rÀntan

Med ett lÄn utan sÀkerhet Àr det upp till dig vad pengarna ska gÄ till. Du kan lÄna 500 000:- till en ny lyxig bil, en renovering av ditt hus, en bÄt, eller kanske din livs resa runt jorden. Har man utspridda skulder och krediter kan det vara en rÀddning för den personliga ekonomin att samla skulderna med ett privatlÄn. AnvÀndningsomrÄdena för privatlÄn Àr nÀst intill obegrÀnsade och upp till dig, och inte banken eller lÄngivaren, att bestÀmma hur pengarna spenderas. För att garantera att du fÄr den lÀgsta rÀntan jÀmför vi förslag frÄn alla vÄra 18 banker och lÄngivare, och tjÀnsten Àr helt kostnadsfri!

Hur ser lÄneprocessen via Enklare ut?

NÀr du ska ansöka om att lÄna 500 000:- börjar du med att fylla i beloppet samt uppger en tidsram som lÄnet ska vara Äterbetald. Det vi sÀga hur mÄnga Är du vill lÀgga upp avbetalningen pÄ. Denna ansökan kan du göra via vÄrt lÄneformulÀr som du finner precis nedanför detta stycke. I samband med din lÄneansökan kommer alla vÄra lÄngivare vi samarbetar med, vilket Àr 27 stycken fÄ möjligheten att lÀmna ett bud med sina villkor till dig ifall du skulle vÀlja just dem som lÄngivare. (Skulle man göra denna typ av djupdykning i Sveriges lÄnemarknad skulle du fÄ upp till 27 stycken kreditupplysningar registrerade i ditt namn) Men inte nÀr du gör det via Enklare för hÀr behövs bara en kreditkoll som sedan alla vÄra lÄngivare fÄr dela pÄ.

FÄr jag anvÀnda pengarna hur jag vill?
Hur stÀrker jag min kreditvÀrdighet?

För att pÄbörja din lÄneprocess behöver du skicka in en ansökan
till oss via formulÀret som ni finner nedan.

Cirka mÄnadskostnad

Den Enklare lÄneansökan

 • Jag vill samla lĂ„n:
Enter the word YES in the box:
Loading
Enklare Ekonomi Trustpilot

4.7/5

BÀttre kreditvÀrdighet ger bÀttre rÀntor

Om du har stÀrkt din kreditvÀrdighet ska du se över dina befintliga lÄn för att fÄ en lÀgre rÀnta. En bÀttre kreditvÀrdighet kan du fÄ genom att samla ihop skulder, men ocksÄ genom en löneökning eller ett billigare boende, eller att en betalningsanmÀrkning löper ut. SÄ fort det hÀnder nÄgot med din ekonomi som ökar bankernas förtroendet för din ÄterbetalningsförmÄga, ska du jÀmföra och se om ditt lÄn kan bli billigare. Du har heller ingenting att förlora. Om bankernas förlag inte faller dig i smaken kan du helt enkelt tacka nej och inget har hÀnt förutom att en kreditupplysning har registrerats.

LÄna 500000:- tillsammans med en medsökande

Ett annat sÀtt att förstÀrka bankernas och lÄngivarnas förtroende för din ÄterbetalningsförmÄga, Àr att söka lÄnet tillsammans med en medsökande. Bankerna bedömer tvÄ inkomster som bÀttre Àn en och det medför att du ofta fÄr bÀttre erbjudanden frÄn bankerna, risken Àr helt enkelt lÀgre för bankerna att lÄna ut pengar. En medsökande kan vara till exempel en partner eller en familjemedlem och med hjÀlp av den personens inkomst erbjuder bankerna i de flesta fall en lÀgre rÀnta.

JÀmför tillsammans med en av vÄra rÄdgivare

NÀr bankerna har tittat igenom din ansökan om ett lÄn pÄ 500000:- och svarat pÄ om de kan bevilja en del av det, eller hela beloppet du ansökt. Detta presenteras isÄfall  tillsammans med olika erbjudanden pÄ rÀntor. Varje bank gör en individuell bedömning för varje enskild kund sÄ det gÄr dÀrav inte att veta pÄ förhand vilken bank eller lÄngivare som erbjuder den bÀsta rÀntan. Det enda sÀttet att veta sÀkert Àr att jÀmföra sÄ mÄnga lÄngivare som möjligt. Det Àr hÀr vi pÄ Enklare trÀder fram tillsammans med vÄra 27 stycken lÄngivare som tar del av din ansökan. Du kan ifall du vill jÀmföra olika lÄneerbjudanden tillsammans med din rÄdgivare frÄn oss pÄ Enklare Ekonomi.


Eftersom olika banker har olika upplÀgg nÀr det kommer till villkor för Äterbetalning och rÀntor kan det vara svÄrt att se direkt vilket lÄn som passar din ekonomi bÀst. Din rÄdgivare finns hÀr för att hjÀlpa dig, detta görs genom att rÀkna pÄ lÄnen. RÄdgivaren ger sin professionella Äsikt kring vilket av lÄnen som rimmar bÀst pÄ din ekonomi. NÀr ni kommit fram till ett beslut ÄterstÄr bara att signera skuldebrevet som skickas hem till dig. Skuldebrevet kan hos de flesta banker Àven e-signeras med Mobilt Bank-ID.


LĂ€s mer LĂ„na 100 tkr