Låna pengar genom mobilen

Att låna pengar är enklare än någonsin, detta tack vare teknologiska framgångar och nya bolag som vill vara med och konkurrera om kunderna. I Sverige finna det över 100 långivare som erbjuder olika lånalternativ. Det krävs heller inte någon större ansträngning från dig som kund för att ansöka om ett lån. De flesta långivare har idag ett formulär online som du kan fylla i och signera med hjälp av din mobiltelefon. 

En stark anledning till att vi blivit vana att ansöka om lån genom mobiltelefoner är att det är väldigt säkert att genomföra hela processen med hjälp BankID. BankID stödjer de flesta operativsystem, bland annat Android och iOS, vilket innebär att det är enklare än någonsin att hantera dessa ärenden genom en mobiltelefon. 

Vissa lån förutsätter att du har en mobiltelefon

De allra vanligaste lånetyperna kan du ansöka genom mobiltelefonen, till exempel privatlån, billån och samlingslån. I många fall är det viktigt och nödvändigt att du har en mobiltelefon för att kunna ta emot sms. 

När du har slutfört en ansökan online så kommer du få ett beskede om du blivit beviljad eller inte via sms. Detta ska inte förknippas med sms-lån som också är en typ av lån, där det räcker med att du smsar långivaren för att få svar. 

Fördelar med att låna pengar med mobilen

Att ansöka om ett lån genom mobilen är i många fall enklare och smidigare än om du hade gjort det framför en dator. Mobilen har du med dig hela tiden och om du hamnar i en svår ekonomisk situation är den tillgänglig för dig som behöver ansöka om ett lån. 

Vi är sedan flera år bortskämda med bra appar inom privatekonomi och har under åren lärt oss hantera och navigera inom dessa. Detta gör att vi har en god vana och känner oss trygga med mobiltelefonen och dess appar. Att hantera vardagsekonomin genom mobiltelefonen och jämföra lån är därför ett självklart val för många idag. 

E-legitimation är en förutsättning 

Det viktigaste steget för att kunna låna pengar är att du kan verifiera att det är du som ansöker om lånet. Detta behöver långivaren veta för att transaktionen ska kunna på ett rätt och säkert sätt. Idag finns det olika typer av e-legitimationer och långivare kan ha olika integrationer på plats. Den allra vanligaste är BankID som de flesta långivare på svenska marknaden använder sig utav. 

Låna till resan stor trend

Att låna pengar inför resan inför sommaren eller julen brukar vara en het puck för alla som bor i Sverige. Det är väldigt vanligt att man väljer att ansöka om ett lån för att få semestern betalad. Det är lite som att köpa semestern på avbetalning vilket många tycker är smidigt. Det populäraste resmålet för oss svenskar är Thailand. Läs mer om lån

Lämna en kommentar