Vi lär dig att samla lån på ett smart sätt. Hopbakslån guiden

Har du många små lån och krediter med hög ränta? Då är det en bra möjlighet att samla lån.
När du samlar lån så innebär det att du tar ett lång som täcker beloppet av dina befintliga lån och krediter, detta nya lån använder du sedan för att betala tillbaka de gamla lånen. Det är inte omöjligt att du hört termer så som omstartslån eller hopbakslån, det är samma sak som samla lån. Det finns flera fördelar med att samla sina lån till skillnad från ett hopbakslån, är att ambitionen är inte bara att få sänkt ränta och kostnader. Genom att samla lån blir det också mycket smidigare att hålla reda på ett enda större lån än att hålla koll på flera små. Här nedan följer några tips på hur du kan öka dina chanser att bli beviljad denna låneform.

Med hög kreditvärdighet är det lättare att få igenom ett hopbakslån

Det finns en sanning som är att ju mer pengar du har desto lättare blir det att låna. Detta är dilemmat många står inför när de vill använda sig utav ett samlingslån. Det är väldigt förekommande att många vill samla sina lån just för att deras ekonomi är trasslig. Det är också vanligt att det finns med en betalningsanmärkning i registret hos den sökande. Lånegivare utvärderar din situation utefter deras modeller men det finns långivare som ger dig möjlighet att samla lån trots att du har en trasslig ekonomi och en betalningsanmärkning. Nedsidan vid detta scenario är att det ofta blir ett dyrare samlingslån då din kreditvärdighet förmodligen är låg.

För att få riktigt bra förutsättningar att samla lån behöver du ha en bra kreditvärdighet. Kreditvärdigheten är något alla svenskar har och är något som avgörs av företag som t.ex. UC. Kreditvärdigheten får långivaren genom att samla in information om dig från offentliga register. Vad är då faktorerna som påverkar din kreditvärdighet och vad kan du själv göra för att påverka den? Som i sin tur bäddar en grund för om hopbakslånet beviljas eller inte.

Höj din taxerade månadsinkomst

Långivarna ger dig bättre möjligheter till att samla lån om du har en bra och säker inkomst. Ju högre månadsinkomst desto bättre samlingslån kan du få samtidigt som de kan bortse från eventuella betalningsanmärkningar.

Vänta ut betalningsanmärkningar

Betalningsanmärkningar försvinner med tiden och om du har en som är påväg att falla bort från registret kan det vara värt att vänta in det. Detta kan vara avgörande för om du ska kunna teckna ett samlingslån med bättre villkor eller inte.

Undvik kreditupplysningar

När kreditupplysningsföretaget UC gör en kreditprövning på dig påverkas din kreditvärdighet. Antalat spelar stor roll och det är rekommenderat att inte göra allt för många under kort period. Att använda en låneförmedlare kan vara bra då de endast tar en kreditupplysning som flera långivare delar på.

Skaffa en medsökande, borgenär eller en säkerhet

Du ökar dina chanser till att få ett bra samlingslån om du har med en medsökande på din ansökan.

Skuldsanering vs. samlingslån

Om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden blir det genast svårt att få ett vanligt samlingslån. Det är en besvärlig situation och ett samlingslån kan vara just det du behöver. Det du däremot kan göra i detta läge är att ansöka om skuldsanering som innebär att du får leva på existensminimum under en tid samtidigt som Kronofogden förhandlar med dina långivare för att bestämma vem som ska få pengar.

Jämför samlingslån och välj det bästa

Det finns en viktig sak att tänka på om du är ute efter att få ett så bra samlingslån som möjligt. Just nu är det låntagarens marknad i Sverige, detta innebär att du har makten på din sida och kan låta långivare tävla om dig. Anledningen till detta är att det finns ett stort antal långivare som konkurrerar om att få dig som kund. Genom att jämföra samlingslån kan du hitta ett lån som passar dig bäst. Du har dessutom möjligheten att använda dig av en låneförmedlare om du inte vill dra på dig allt för många kreditupplsningar och på så sätt ha din kreditvärdighet under kontroll.

Lämna en kommentar